16.11.2021. 8:46
0
Puhalo o Kazanima: Koga je ubijao Caco i gdje su spomenici Bošnjacima u Prijedoru, Višegradu, Foči...
U Sarajevu je jučer otkriven spomenika ubijenim Sarajlijama na Kazanima, koje su ubili zločinci iz redova 10. brdske brigade Armije BIh; predvođeni Mušanom Topalovićem Cacom. Činjenica da je to jedini spomenik u Sarajevu podijelila je javnost u bh. prijestonici.

Dok jedni smatraju da je gradonačelnica Benjamina Karić trebala imati više lične i političke hrabrosti, pa predložiti tečst na spomeniku u kojem će se nedvosmisleno navesti i ko su zločinci, drugi tvrde da i samo postavljanje spomenika predastavlja značajan korak za Sarajevo.

Svoj osvrt na postavljanje ovog spomenika dao je i banjolučki politički analitičar Srđan Puhalo i, kao i u većini svojih komentara, gađa pravo "u sridu".

- Ako sam dobro skontao Srbi su u ratu ubijali Bošnjake, a Caco u Sarajevu sugrađane!!!, napisao je Puhalo.

Nakon toga "začepio je usta" i svim kritičarima spomenika na Kazanima koji dolaze "s one strane" međuentitetske linije.

- Dobro jutro Republiko Srpska, vidim ne sviđa ti se natpis na spomeniku na Kazanima. A koje si ti spomenike podigla ubijenim Bošnjacima i Hrvatima na svojoj teritoriji? Prijedor, Manjača, Doboj, Bijeljina, Zvornik, Srebrenica, Višegrad, Foča...?!!, istakao je Puhalo.





(Admir Oručević)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.