16.11.2021. 19:54
0
Novalić blokirao Muzura na Facebooku: Evo mene opet premijeru, imam još jedan profil
Nakon što je načelnik sarajevske Općine Ilidža Nermin Muzur komentirao status premijera Federacije BiH Fadila Novalića o poplavama koje su prije 10-tak dana pogodile našu državu, Novalić je blokirao Muzura na Facebooku.

Ipak, načelnik Ilidže isti komentar koji je prvobitno napisao ostavio je opet, samo s drugog profila.

- Evo mene opet, blokirali ste me na jednom profilu, evo ima još jedan - napisao je Muzur u prvom dijelu, a potom "zalijepio" isti komentar.

Međutim, već sada ni ovog drugog komentara nema na profilu Novalića. Pitanje je je li i drugi Muzurov profil blokiran ili je samo komentar izbrisan.



Podsjećamo, u poplavama koje su nedavno pogodile BiH najviše su stradala naselja u sarajevskim Općinama Ilidža i Novi Grad.

Međutim, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, je tada obišao Općinu Konjic koja je također pogođena nevremenom i u kojoj je bilo dosta problema.

- Bolno je vidjeti naše građane koji su prinuđeni da napuštaju svoje domove. Ovo je težak dan za sve nas, bez obzira da li smo pogođeni ovom nepogodom ili ne. U ovakvim situacijama ključno je pokazati zajedništvo i empatiju, ljudi u Konjicu su to i učinili. Potvrdili su su tu jedni za druge, da su dobri prijatelji i komšije za primjer. Mnoga mjesta su nažalost poplavljena, mnoga klizišta aktivirana i velikom broju prijeti takav scenario. Čeka nas još jedna noć bez sna. Stavimo političke prefikse po strani, a u prvi red stavimo ljudskost i humanost. Zajedno ćemo se lakše suočiti sa problemom i prevazići ga. Kao premijer, svima sam na raspolaganju, kao i Federalna Uprava Civilne Zaštite.

 



Čestitam načelniku Osmanu Ćatiću što je dokazao da je pravi čovjek za funkciju koju obnaša, jer je u teškom vremenu pokazao hrabrost i preuzeo kormilo. Hvala svim građanima Konjica koji su pokazali strpljenje i spremnost za pomoć svima. Hvala vam na nesebičnosti, vi ste heroji - napisao je tada Novalić i objavio nekoliko fotografija na Facebooku.

Na to mu je danas odgovorio Muzur, nakon čega je i blokiran.

- Kolika količina licemjerja u samo jednom statusu.

 



Hvala premijeru što ste “obišli” (ali u širokom luku) Općinu Ilidža i Novi Grad, kroz koje ste prošli da bi došli do Konjica. Vi ste baš pokazali empatiju i zajedništvo, žalosno je da i u ovakvim situacijama kada spašavamo ljudske živote i borimo se da šteta bude što manja vi nas opet dijelite. Kada smo evakuisali ljude, nismo ih pitali ni kako se zovu, niti koja su stranka. Lično sam sa svojim kolegama prvu noć intervenisao i radio u dijelu koji administrativno pripada Istočnoj Ilidži. Bar u ovakvim situacijama bi trebali biti ljudi.

Možda ni u Konjic niste išli radi načelnika koji je SDA, možda je glavno pitanje bilo "je l' živa i je l' ugrožena namjenska industrija". Obiđite branu u Bogatićima koja je tempirana bomba, a nadležnost je EP, odnosno Vlade FBiH. Bilo kako bilo, ovaj narod je preživio agresiju, genocid, preživjet će i Fadila aBd - zaključio je Muzur.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.