19.11.2021. 13:14
0
Cenić o Dodikovim tumačenjima odluke Ustavnog suda BiH: Živimo populističku laž
Politička analitičarka Svetlana Cenić komentirala je na Twitteru reakciju Mate Tadića, predsjednika Ustavnog suda BiH na navode Milorada Dodika, člana Predsjednišva BiH.

Naime, Dodik tvrdi da je razlog nastale političke krize i zahtjeva da prijenos nadležnosti na nivo manjeg bh. entiteta, odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištvu i o šumama. Dodik tvrdi da je Ustavi sud oduzeo imovinu RS.

Tadić je pojasnio da je Ustavni sud BiH zatražio od državnih institucija da donesu zakon o državnoj imovini, ne prejudicirajući ko će biti vlasnik imovine.

Cenić je komentirala odluku Ustavnog suda te Dodikovo tumačenje iste.

- Nisam pravnik, ali umijem da čitam, pa tako i tu odluku Ustavnog suda, u kojoj jasno stoji da treba donijeti zakon, a niko nikome ništa ne oduzima. O tome sam i pisala, ako ništa drugo. Hvala i Mati Tadiću što je pojasnio, ko zna koji put. Živimo populističku laž - napisala je Cenić na Twitteru.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.