19.11.2021. 19:15
0
Evropski komesar Varhelyi naredne sedmice u BiH
FOTO: Agencije
Evropski komesar za proširenje i susjedstvo Oliver Varhelyi naredne sedmice dolazi u BiH.

On će tokom posjete razgovarati sa političkim liderima u BiH o aktuelnoj političkoj situaciji.  aVarhelyi je ove sedmice održao sastanaka sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.  Sagovornici su vrlo otvoreno razmotrili situaciju u Bosni i Hercegovini te posljedice blokade reformskih procesa i funkcioniranja državnih institucija.

Istaknuto je da evropski put nema alternativu te da je jasno kako Evropska unija zajedno sa međunarodnim partnerima može doprinijeti snažnijim angažmanom u regiji. 

U ponedjeljak 15. novembra Vijeće za vanjske poslove EU održalo je raspravu o stanju i političkoj krizi u BiH, ali bez konkretnih zaključaka. Iako se već neko vrijeme spominju sankcije za Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a zbog jednostranog povlačenja nadležnosti s države na entitet, ali i blokade državnih institucija, za sada još uvijek nema jedinstvenog glasa iz EU kada je riječ o sankcijama. 



(Patria/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.