23.11.2021. 17:24
0
Teške optužbe na račun probosanskih stranka: HNS i njemu bliski novinari prijete raspadom države
U prilogu RTV tzv. „Herceg Bosne“, novinar Večernjeg lista Zoran Krešić, u prvom redu ističe da Izetbegović želi isprovocirati reakciju HNS-a i da razvlači mogućnost dogovora.

- Gospodin Izetbegović ne želi dogovor o izbornoj reformi, i on poljuljani status koji ima SDA nastoji na neki način radikalizirati šaljući nebulozne poruke, bogumili, krstjani, dobri Bošnjani, šaljući razne političke i uvredljive poruke iz jednog prostor razloga, samo da isprovocira reakciju, i da druga strana kaže, nećemo više razgovarati o Izbornom zakonu - kazao je Zoran Krešić kolumnista Večernjeg lista.

Ilija Cvitanović, član Predsjedništva tzv. HNS-a poručuje da se „Hrvati“ ničega neće odreći, i da će se HNS za legitimno predstavljanje boriti ako treba i pedeset godina.

- Ničega se Hrvati neće odreći i definitivno ove poruke koje čujemo, ne samo od Bakira, ali vrlo često od Bakira su dodatni nastavak udara na temelje Bosne i Hercegovine, i vrlo jasna mu je poruka od nas Hrvata koji se bavimo politikom to neće tako ići. Ovo je uteg kompromisu i dogovoru, a to je evidentno cilj cijele te politike da što duže razvlače ovakvo stanje da se ne dođe do rješenja. Mi ćemo ustrajati na ovakvim rješenjima, na legitimnom predstavljanju naroda, pa makar to trajalo još narednih pedeset godina- kazao je Cvitanović.

Novinar Večernjeg lista Zoran Krešić ide korak dalje i prijeti raspadom Bosne i Hercegovine.
- Žele zadržati status kvo za sljedeće izbore, vjerujući da će sa probosanskim CIK-om uspjeti dobiti većinu u Domu naroda, ponovo izabrati Sejdu Bajramovića. Politika koju on vodi, vodi prema onome što je radila srbijanska politika u bivšoj Jugoslaviji prije raspada države. Ne treba niko očekivati da će druga strana mirno stajati i čekati da mu neko preuzme sve poluge upravljanja. I za puno manje stvari su bivše republike u Jugoslaviji donijele odluku o istupanju iz takve države- rekao je Krešić.
Cvitanović naglašava da su probosanske stranke najveći rušitelji Bosne i Hercegovine.

 - Oni koji sebe zovu probosanskim strankama, to su evidentno najveći rušitelji Bosne i Hercegovine. Ja mislim da smo prodržavne stranke mi a ne oni koji kontinuirano zveckaju oružjem, a busaju se u prsa da čuvaju ovu državu. To su rušitelji Bosne i Hercegovine - kazao je Cvitanović.

Na kraju se dodaje da su „predstavnici Srba“ već poduzeli radikalne poteze, te da je očekivati i da „Hrvati“ poduzmu slično ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona.

(Patria)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.