25.11.2021. 9:48
1
Džaferović: Bit će savladani udari na cjelovitost BiH i njene institucije
Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH čestitao je Dan državnosti BiH svim građanima BiH.

"Mi treba da budemo ponosni na prošlost BiH i da obilježavamo sve bitne datume u njenoj historiji. Ovo je država koja postoji 1000 godina. I jedan od najznačajnijih datuma je 25. novembar 1943. kada je BiH obnovila svoju državnost. Nakon toga sve se dešavalo na tim temeljima, održan je referendum o nezavisnosti, postavljen je Ustav, Dejton. Mi se u BiH uvijek trebamo boriti za istinu, njoj ne treba ništa više nego istina. Kada god su kretali udari na BiH prvo se počinjali udari na historiju, to su metode retrogradnih snaga. Jedna tužna činjenica je da postoje oni koji ne obilježavaju ovaj dan i tim ljudima treba reći istinu. Nadam se da će doći dan kada će svi obilježavati ovaj dan", kazao je Džaferović.

Istakao je kako su danas prisutni udari na cjelovitost države i njene institucije, ali bit će savladani ti udari.

"BiH je velika ideja, gromada, svi su se razbili od Bosnu, razbit će se i ovi", kazao je.

Džaferović je kazao da država nema mehanizam da odgovori na negiranje ili ignorisanje državnih praznika.

"Ključni problem države je kako da uspostavi mehanizam odgovornosti a da to nije međunarodna zajednica. Oni se povlače i ostavljaju nepošteno BiH, nadam se da su shvatili kuda to vodi. BiH treba da izgradi vlastite mehamzme političke odgovornosti. Mi smo jedna prosperitetna država sa dobrim ljudima", zaključio je Džaferović. 


(Patria/Admir O.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.