26.11.2021. 11:31
0
Policija traga za osobom koja je oštetila ploču posvećenu ratnom zločincu Ratku Mladiću na Vracama
Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopćeno je da je u toku je rad na rasvjetljavanju i pronalasku izvršioca koji je oštetio spomen-ploču postavljenu u mjestu Vraca, u Istočnom Novom Sarajevu.

Podsjećamo, radi se o spomen-ploči presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

- Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, 25.11.2021. godine, oko 18.05 sati, prijavljeno je da je nepoznati izvršilac ili više njih oštetio spomen ploču postavljenu u mjestu Vraca, u Istočnom Novom Sarajevu. Obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Novo Sarajevo.

U toku je rad na rasvjetljavanju i pronalsku izvršioca krivičnog djela "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari" - navodi se u saopćenju.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da je za sinoćnje “skrnavljenje spomen-ploče na Vracama odgovorno političko Sarajevo, koje je svojim potezima stvorilo histeriju u javnosti”.

Ćosić je rekao da ploča nikome nije smetala dok iz Sarajeva nije pokrenuta inicijativa za njeno uklanjanje.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.