26.11.2021. 12:25
1
"Izetbegovića izdaje pamćenje, genocid nad Srbima neće biti predmet bilo čije trgovine"
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik se osvrnuo na riječi Bakira Izetbegovića da je Dodik tek sad došao na ideju onoga što je on ranije predlagao, a to je da se usvoje nove izmjene Krivičnog zakona BiH koji bi pored Inzkovog zakona sadržavao i zabranu negiranja zločina počinjenih u Jasenovcu. Dodik je Izetbegoviću poručio da počne zapisivati sastanke s obzirom da ga pamćenje već izdaje.

- Izetbegovićevo pominjanje Jasenovca i pokušaji da nas uvuku u priču o izmjenama Krivičnog zakona, podvaljujući nam Jasenovac, neprimjereno je i to sam već govorio. Jasenovac i Dinja Gradina nisu, niti će biti predmet bilo čije trgovine. Mi ne želimo da se zakonom utjeruje istina o genocidu nad Srbima. Mi znamo šta je bilo, civilizovan svijet zna šta je bilo, nama nikakav zakon neće uređivati stradanje, niti ćemo druge zakonom tjerati da uvaže naše žrtve, naglasio je Dodik.

Dodik je tom prilikom poručio kako je, osim što je neprihvatljivo s tog stanovišta, pokušaj da se izjednači zločin u Srebrenici i zločin u Jasenovcu novi zločin i na to sigurno nećemo pristati.

- Ukoliko OHR ili oni koji komanduju tom odmetnutom institucijom ne povuku zakon koji je nametnuo Valentin Inzko nema razgovora ni o jednoj temi, pa ni temi koju tretira tzv. Inzkov zakon, rekao je Dodik.

(Ajdin Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.