28.11.2021. 16:09
0
Državnost se jača stalnom edukacijom
Projekat Evropske akademije ovoga vikenda nastavljen je modulom u Mrkonjić Gradu a polaznici ovog cjelogodišnjeg edukativnog programa iskoristili su priliku da obnove i unaprijede saznanja o kontinuitetu državnosti Bosne i Hercegovine kroz važne historijske i činjenice antifašističkog opredjeljenja naroda na ovim prostorima.

"Kao što to dokazuju temeljni principi Nezavisnog bloka, tako je i projekat Evropske akademije pokazao da su otvorenost i kombinovane metode rada i edukacije pun pogodak. Uspjeli smo nametnuti jedan sasvim konkretan pristup političkoj edukaciji svima onima koji žele saznati nešto novo ili unaprijediti svoje postojeće znanje iz sfera opšte društveno-političke pismenosti.

Kao što se zanat najbolje uči praktičnim radom, tako se i državnost ne može graditi samo saopštenjem ili deklarativnim pristupom. Polaznici Evropske akademije koriste ovu priliku da pozovu sve pojedince, sve institucije, domaće i međunarodne nevladine organizcije da zbog države Bosne i Hercegovine i našeg čistog obraza pred generacijama koje dolaze, da obnovimo i čuvamo sve tačke koje dokumentuju kontinuitet Bosne i Hercegovine. Mrkonjić Grad mora biti živ tokom cijele godine a ne  samo u vrijeme kada se obilježava dan kada je održan ZAVNOBIH. On će sam dobrim projektima stalno pozivati da ga se posjećuje uvijek i iznova, izjavio je Vedad Gačanović generalni sekretar Nezavisnog bloka.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.