29.11.2021. 16:25
0
Vlada Federacije o nabavci aviona i helikoptera za gašenje požara
Federalna vlada je usvojila prvi izvještaj o radu Radne grupe za izradu Elaborata o nabavci letjelica za zaštitu i spašavanje, neophodnim uslovima za logističku podršku, organizaciju, Imagefinansiranje i druga pitanja dd značaja za uspostavljanje, funkcionisanje i upotrebu zračnih snaga za gašenje požara i druge zadatke zaštite i spašavanja.

Vlada je Federalnu upravu civilne zaštite zadužila da, u roku od sedam dana, pripremi i dostavi Imagejoj prijedlog za izmjenu Rješenja o imenovanju Radne grupe, kojim će rok Imageza izradu Elaborata biti produžen za 90 dana.

Kako je danas zaključeno, u Budžetu FBiH za 2022. godinu za realizaciju prve faze nabavke letjelica (aviona i helikoptera) za gašenje požara i druge zadatke zaštite i spašavanja, osigurati 30.000.000 KMImage



(Amer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.