29.11.2021. 17:15
0
"Ja sam naredio da specijalci čuvaju ministra Džindića jer je među rudarima bilo grupa koje nisu tu bile zbog protesta nego da naruše javni red i mir"
Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije Federalne uprave policije, rekao je za "N1" da je on lično donio odluku da specijalci čuvaju ministra energije, rudarstva i industrije FBiH Nermina Džindića tokom njegovog izlaska među rudare prije nekoliko dana.

Njegov potez naišao je na negodovanje javnosti.

- Ministar nije znao da ću ja uopšte izaći. Ja sam bio vani sa rudarima i rudari su od mene tražili da ministar izađe i razgovara s njima. Otišao sam gore do ministra i prenio sam mu njihovu želju, a on je rekao da će ići. On prvo nije znao ni ko će ići. 

Ja sam krenuo sa ministrom, u holu sam uzeo svoj tim i rekao hajte s nama, iz jednog jedinog razloga, zato što je među rudarima bilo grupa koje nisu tu došle zbog protesta, nego da naruše javni red i mir - otkrio je Čegar, te dodao kako nije smio rizikovati da neko udari ministra.

- Da mu nanesu neku povredu, bilo kome. Prema tome, ja sam naredio da idu ljudi s njim - kazao je načelnik uniformisane policije Federalne uprave policije.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.