29.11.2021. 22:32
0
Pregovori između rudara i Vlade FBiH se nastavljaju sutra: "Da smo odustali od tačaka 1,2 i 9, već bi večeras imali sporazum"
Na večerašnjoj sjednici Vlade FBiH postignut je dogovor oko 10 zahtjeva (od ukupno 13) koje su rudari iznijeli i tražili od Vlade FBiH odnosno Elektroprivrede.

Direktor Elektroprivrede BiH, Admir Andelija, kazao je kako za tri tačke još uvijek ne postoji dogovor.

- Mi smo se otprilike usaglasili oko 10 tačaka, uz određene korekcije. Ostaju te tri tačke oko kojih još uvijek nema dogovora, ali se nadamo da će se ubrzo i to riješiti, rekao je Admir Andelija, direktor Elektroprivrede BiH.

On je poručio da će se sutra ponovo sastati predstavnici rudarskog sindikata i Vlade FBiH, kako bi se pokušao pronaći zajednički jezik za preostale tri tačke, što bi u konačnici dovelo do potpisivanja konačnog sporazuma i ponovog pokretanja rada rudnika.

Predsjednik Sindikata rudara FBiH, Sinan Husić rekao je da je usaglašavanje po pitanju jedne tačke veoma blizu.

- Mi da smo odustali od tačke 1, 2 i 9, mi bi večeras imali sporazum. Nismo odustali, nemamo sporazum, ali imamo obavezu izaći pred radnike i kazati ono što smo usaglasili. Mislim da smo blizu usaglašavanja kada je u pitanju tačka broj 9, rekao je Husić.

Dodao je da onda preostaje usaglašavanje tačke 1 i tačke 2 iz zahtjeva rudara.

- Hoćemo da vjerujemo da postoje realni izgledi i po pitanju te tačke, a onda nam preostaje da razgovaramo i o tačkama 1 i 2, istakao je on.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.