30.11.2021. 20:44
0
Dragan Lukač o svom odnosu sa Miloradom Dodikom: Spominjalo se da je došlo i do fizičkog sukoba
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, komentarisao je svoj poslovni i lični odnos sa članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom.

Također, Lukač je govorio i o odnosu sa direktorom policije RS-a, Sinišom Kostreševićem.

Kada je u pitanju njegov odnos sa Dodikom, Lukač je kazao kako njih dvojica nemaju nikakvih problema.

- Iako već duže vrijeme određeni krugovi, ali i mediji pokušavaju tako da predstave, moram da kažem da između mene i predsjednika Dodika nema nekakvih sukoba, ni u ličnim, ni u poslovnim odnosima, rekao je Lukač.

Komentarišući medijske natpise o navodnom fizičkom sukobu između njega i lidera SNSD-a, Lukač tvrdi da to uopšte nije tačno.

- Određeni krugovi pokušavaju da naprave sukob između mene i predsjednika Dodika, ali mogu da kažem da u ličnim odnosima nema sukoba. Čak se spominjalo da je došlo i do fizičkog sukoba, što uopšte nije tačno. Mi imamo korespondenciju po pitanju stranačkih, ali i po pitanju službenih odnosa u onoj mjeri koliko je to zakonom predviđeno. Viđamo se, razgovaramo, tako da ne vidim tu problem, osim pojedinih medijskih pokušaja da se napravi veći problem na toj relaciji, kazao je on u intervjuu za ELTA TV.

Pojedini mediji pisali su i o njegovom sukobu sa direktorom policije RS-a, Sinišom Kostrešević. Lukač je odlučno odbacio takve navode, uz poruku da njihov odnos nikada nije bio na nekoj lošoj relaciji.

- Direktor Policije ima svoje nadležnosti, koje su mu date Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, kao i ministru unutrašnjih poslova. Ne mogu da kažem da imamo bilo kakvih ličnih sukoba, mada se javnosti pokušavaju prezentovati određene stvari. Sve poslove koje od nas traži Tužilaštvo i sva funkcionisanja Ministarstva unutrašnjih poslova ne trpe bilo kakav naš odnos i ne mogu da kažem da je naš odnos lično bio na nekoj lošoj relaciji, bez obzira što se pokušava predstaviti na takav način. Mi radimo svoj posao, svako iz svoje nadležnosti, onako kako je propisano Zakonom i to u ovom trenutku funkcioniše, istakao je, između ostalog, Lukač.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.