2.12.2021. 16:27
0
"Misli li Izetbegović vojnom intervencijom disciplinovati Srbe? BiH ima problem sa velikomuslimanskim nacionalizmom"
Član Predsjendištva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je nastavio sa žestokim i teškim riječima.

Nakon nekoliko dana nešto blažih izjava u javnosti, Dodik je danas ponovo popustio kočnice i izjavio kako "BiH ima problem sa velikomuslimanskim nacionalizmom, čiji je glavni ideolog Bakir Izetbegović".

- Priča o funkcionalnoj BiH je samo paravan za stvaranje muslimanske države na Balkanu, a svi koji se s tim ne slažu treba da budu kažnjeni. Zato Bakir Izetbegović poziva SAD da upotrijebe nešto ubjedljivije protiv Republike Srpske od sankcija - rekao je Dodik, komentirajući Izetbegovićevu raniju izjavu da sankcije Dodiku nisu dovoljne i da se mora uraditi nešto više.

Dodik je upitao "da li je Izetbegoviću na umu vojna intervencija i da li misli da će tako disciplinovati Srbe".

- Poziv na intervenciju protiv Republike Srpske dokaz je da muslimani ne žele dijalog ni dogovor. To bi trebalo da bude jasno svima koji su se upetljali u ovu krizu - rekao je Dodik.

On je prokomentirao i pregovore koji se posljednjih dana vode u Sarajevu te naveo da Republika Srpska i njeni politički predstavnici u tim pregovorima ne učestvuju.

- SNSD, a pretpostavljam i druge partije iz Republike Srpske, imat će šta da kažu, posebno u vezi s Domom naroda u FBiH, o kojem ne mogu da govore profesionalni Srbi poput Milana Dunovića i ostalih, koji su se uključili u proces predstavljajući se kao Srbi - rekao je Dodik.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.