2.12.2021. 22:17
0
Sutra zakazan veliki protest podrške za Fuada Kasumovića
Ispred zgrade Gradske uprave Grada Zenice sutra je zakazan veliki protest u znak podrške Fuadu Kasumoviću, gradonačelniku Zenice koji je uhapšen u operativnoj akciji "Zenicatrans" Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužilaštva ZDK.

Veliki broj građana je najavilo svoj dolazak kako bi pokazali Kasumoviću da nije sam u ovoj teškoj situaciji. 

Također, pored Kasumovića uhapšeno je još pet osoba koji su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. 

Tokom današnjeg dana brojni Zeničani su izašli na ulice zbog hapšenja njihovog gradonačelnika. Ogorčeni su postupkom Kantonalnog tužilaštva ZDK. 

- Fudo je Zenica, živio gradonačelniče - uzvikivali su građani Zenice.

Danas je Tužilaštvo ZDK zatražilo jednomjesečni pritvor za Kasumovića. 

Inače, sutrašnji protest je zakazan za 11 sati. 

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.