3.12.2021. 13:05
0
Osobe s invaliditetom imaju želju da pokažu društvu da su jednako važne
Osobe s invaliditetom su još uvijek na margini našeg društva i ne gledaju se kao osobe koje su ravnopravne, istakla je u petak u Mostaru predsjednica Koalicije organizacija osoba s invaliditetom u HNK Lejla Lelić.

Dodala je kako je povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s invaliditetom u Centru "Los Rosales" u Mostaru upriličen okrugli stol pod nazivom "Uključivanje osoba s invaliditetom u društvene tokove života" te druženje korisnika svih organizacija osoba s invaliditetom u okviru radionica.


- Problema je jako mnogo i trebalo bi nam jako puno vremena da razgovaramo samo o problemima s kojima se susreću osobe s invaliditetom, ali evo jedan dan možemo izdvojiti za nešto što je njima važno. Jedna od poruka današnjeg dana je 'Mogu, hoću, znam' koja govori puno o tome da osobe s invaliditetom još uvijek imaju i želju i volju da pokažu svom društvu i svojoj lokalnoj zajednici da su jednako važne danas - kazala je Lelić.


Događaj je organiziran u okviru kampanje "Invaliditet me ne određuje" projekta "EMPOWER"- Osnaživanje organizacija civilnog društva u socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom koji provodi Caritas BiH s partnerima, a finansira Evropska unija.


- Cilj kampanje jeste da pokažemo da osobe s invaliditetom imaju puno više mogućnosti i sposobnosti nego što javnost misli i vidi, da ih upoznamo s tim i da na neki način motiviramo ljude da im daju podršku i priliku da razviju svoje potencijale te pokažu što sve mogu - naglasila je predstavnica projekta "EMPOWER" Matea Kegelj.


Dodala je kako će projekt trajati tri godine a provodit će se na području Bihaća, Tuzle, Travnika, Mostara, Trebinja, Banjaluke i Sarajeva.


(FENA/  K.Bešlija) 



















0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.