3.12.2021. 18:02
0
Sramotno: Za smrt Nejre Hamzić i njene nerođene bebe vozač Audija dobio samo četiri godine i deset mjeseci zatvora
Nakon provedenog suđenja, Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je nepravomoćnu presudu kojom je Hamza Ćatić (24) osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog teške saobraćajne nesreće u Hadžićima kojom prilikom je smrtno stradala 35-godišnja trudnica Nejra Hamzić.

Kako je objašnjeno Avazu iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda, presuda je izrečena nakon glavnog pretresa, a optuženom je dobio i mjeru zabrane upravljanja vozilima svih kategorija u trajanju od četiri godine.

Stravični sudar desio se 17. aprila ove godine oko 18:50 nakon što se Ćatić, prilikom pretjecanja,  svojim Audijem kretao magistralnim putem M17 brzinom većom od dozvoljene, te je ugrozio javni promet i doveo u opasnost živote ljudi.

Nastradala Nejra Hamzić nalazila se u vozilu Seat Ibiza kojim je upravljala njena prijateljica Nejra Šabanović (26) iz Sarajeva.

Teške tjelesne povrede zadobili su vozači Audija Hamza Ćatić (24) i Seat Ibize Nejra Šabanović (26) kojima je ljekarska pomoć tada ukazana na KUM-u KCUS-a, a bili su zadržani na liječenju na klinici za ortopediju. Lakše povrede zadobila je S. S.

Strane imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Sarajevu.

Nevjerovatno niska zatvorska kazna šokirala je Nejrinog supruga Semira Hamzića koji je u jednom trenu ostao bez supruge i nerođenog djeteta.

- Ovo je smiješno. Četiri godine za dvostruko ubistvo i teške tjelesne povrede Nejre Šabanović. Presuda je sramotna, ubio mi je suprugu i dijete. Punica me zove, plače. Apoteku opljačkaju pa dobiju četiri godine, a ne da ubiješ dva života. Ovo je meni isto kao da je uzeo pištolj i upucao Nejru. U pitanju je bila situacija koju je on radio namjerno. Da mu je pukla guma iznenada pri brzini od 40 kilometara na sat, ja bih mu halalio, ali on je pretjecao i sve gledao. Da je dobio sto godina, zatvora, ja nju vratiti ne mogu, ali četiri godine .... Sve mi se u duši stislo - kazao je za portal "Avaza" Semir Hamzić.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.