4.12.2021. 9:43
1
Opća bolnica svakodnevno prima oboljele od koronavirusa
Prethodnog dana u Opću bolnicu " Prim.dr. Abdulah Nakaš " ukupno je na bolničko liječenje primljeno 37 pacijenata, od kojih je 4 hospitalizirano u Covid odjelu , a iz ustanove je otpušteno 77 pacijenata.

U Covid odjelu jutros je na  hospitalizaciji  59 pacijenata. Na  intenzivnoj njezi je 10 pacijenata, 4 su na  na respiratoru-invazivnoj mehaničkoj ventilaciji i  1 je na respiratoru-neinvazivnoj ventilaciji ,dok 5 pacijenata dobiva terapiju visokog protoka kiseonika.

U posljednja 24 sata u Općoj bolnici je rođeno  8 beba, urađene su 23 operacije , a ukupno je bilo  1.263 pregleda i 5.658 pruženih zdravstvenih usluga.


(Patria/Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.