4.12.2021. 22:11
0
Komšić o Rezoluciji 'Zelenih': Ohrabrujuća poruka pred nastavak borbe za jednaka prava svih građana
Europski Zeleni su na 34. sjednici Vijeća ove stranke usvojili Rezoluciju u kojoj se, između ostalog, spominje i Bosna i Hercegovina.

Kako se navodi u Rezoluciji, Europska unija se snažno protivi bilo kakvoj promjeni granica, te podržava dalju izgradnju naše zemlje.

- EU se snažno protivi bilo kakvim promjenama granica, posebno na osnovu etničkih podjela. Snažno se zalažemo za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i za implementaciju obostrano dogovorenih koraka. EU stoji iza Dejtonskog sporazuma i u potpunosti će podržati dalju izgradnju Bosne i Hercegovine kao multietničke, multireligijske i građanske države, ističe se.


Dalje, iz stranke Zelenih kažu kako je potrebno apelovati na sve političke aktere u BiH, sa ciljem doprinosa poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH.  Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH pozdravio je Rezoluciju koju su usvojili Europski Zeleni na 34. sjednici Vijeća ove stranke i podršku u izgradnji Bosne i Hercegovine kao građanske i multietničke države.


"Riječ je o ohrabrujućoj poruci pred nastavak borbe za jednaka prava svih građana naše domovine", kazao je Komšić


(Patria/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.