6.12.2021. 15:03
0
Istraga o liječenju i smrti djevojčice Gadžun: Saslušani ljekari Hitne pomoći i KCUS-a, ključni akteri na čekanju
Još uvijek traje opsežna istraga vezano za liječenje i smrt dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Smrt djevojčice šokirala je, prije nešto manje od mjesec dana, javnost u Bosni i Hercegovini.

Moraju dati odgovore

Javnost, također, s pravom traži odgovore. Gadžun je operisana 8.novembra, a šest dana kasnije preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS-a).

Svi u lancu, koji su uspavali i operirali malu Dženu u privatnoj sarajevskoj klinici Bejtović, nakon čega je završila u komi i naposlijetku preminula, moraju dati odgovore.

Istragu vodi Tužilaštvo KS uz asistenciju inspektora MUP KS.

Prema pisanju avaza do sada su osim Benjamima Bejtovića, vlasnika poliklinike "Bejtović" u kojoj je djevojčica Džena operisana, njenih roditelja, iskaz u MUP KS, na nalogu postupajućih tužitelja dali i ljekari i uposlenici Hitne pomoći, ali i ljekari s KCUS-a. Oni su preuzeli Dženu nakon što joj se pogoršalo zdravstveno stanje toko operativnog zahvata.

Za sada, još uvijek iskaze nisu dali ljekari Jasmina Halimić, Nina Jovanović i Suada Rožajac.

Navodno se čekaju vještačenja medicinske opreme. Osim toga, još uvijek nije završen ni nalaz obdukcije koji će pokazati tačan uzrok smrti.

Otpusno pismo

U otpusnom pismu se navodi da je djevojčica na KCUS dovezena 8. novembra, u 13.50 sati, a da je prije toga, pozvana hitna pomoć i da je "djevojčica bila u pratnji ljekara hitne medicinske pomoći, ljekara anesteziologa i oftalmologa koji su vodili operativni zahvat u privatnoj zdravstvenoj ustanovi..."

U pismu se, između ostalog navodi da je djevojčica dovezena bez "svijesti, intubirana".

Zatim je nadalje opisan pokušaj ljekara da se djevojčica na KCUS spasi. Nažalost, bezuspješno. Bila je spojena i na mehaničku ventilaciju, prenosi avaz

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.