6.12.2021. 21:22
1
Backović kazala da će možda trebati i četvrta doza, to niko još ne zna
Skoro dvije godine Planeta živi sa korona virusom koji nas na najbrutalniji način suočava sa bolešću, patnjom i smrću. Uprkos tome što na Evropskom kontinentu imamo dovoljno vakcina, dio građana odbija da se vakciniše.

Ne postoji više niko ko nije čuo da bez vakcinacije čovječanstvo neće pobijediti virus koji dvije godine teroriše planetu i nemilosrdno oduzma živote. Vakcina, najznačajnije javnozdravstveno dostignuće ikada, i jedna od najvećih tekovina civilizacije, dostupna je i za borbu protiv kovida već ravno godinu. Za razliku od početka kada se vjerovalo da će nam biti dovoljne vakcina i revakcina, sada već znamo da to više nije tako,  piše crnogorski CdM.


“Zaštita koju nam pružaju vakcine i prebolovani kovid se smanjuje poslije određenog vremena i zato nam sada treba treća doza vakcina. Možda će trebati i četvrta, to niko još ne zna, jer jednostavno nemamo podatke, nije prošlo dovoljno vremena”, kazala je dr Marija Backović sa Pasterovog instituta u Parizu.


Kako smo i zašto onda zaboravili da je prije izuma vakcina svijet bio opasno mjesto za život. Milioni ljudi umirali su od teških zaraznih bolesti koje su upravo zahvaljujući vakcini odavno iskorijenjene.


(Amer Mujezinović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.