8.12.2021. 20:16
0
Istraga o ubistvu u Buća Potoku: Naseru Abaziju produžen pritvor, uskoro optužnica
Kantonalni sud Sarajevo produžio je za mjesec pritvor Naseru Abaziju, osumnjičenom za ubistvo svog rođaka Erduana Abazija (19) 7. septembra ove godine u sarajevskom naselju Buća Potok. Ubistvu je prethodila tučnjava, a mladiću su nožem nanesene smrtonosne povrede po vratu.

Kobna svadba

Kako  je potvrdio advokat Amir Hadžić, koji zajedno s advokatom Rusmirom Karkinom zastupa Nasera Abazija, tužilac je tražio produženje pritvora za mjesec jer još čeka nalaz vještačenja noža, a nakon čega je najavio podizanje optužnice.

Prema nezvaničnim detaljima, motiv za ubistvo je navodno zlostavljanje Naserove sestre, a Alijine kćerke (jedan od osumnjičenih za tučnjavu, op. a.) na jednoj svadbi koja se desila nekoliko dana prije ubistva.

Erduan je poslije svadbe pobjegao od kuće i nije se vraćao, a Naser je obećao da će ga ubiti ako ga pronađe.

U utorak, 7. septembra, javljeno mu je da je Erduan viđen ispred kladionice u Buča Potoku. Otac Alija i ostali rođaci krenuli su da traže Erduana kako bi ga spasili da mu Naser ne naudi. Ubrzo su ga pronašli u blizini škole Osnovne škole „Avdo Smailović“, gdje je na makadamskom putu došlo do tučnjave.

Ostali na slobodi

Naser je nožem nasrnuo na mladića kojeg je policija u večernjim satima pronašla mrtvog. Alija Abazi je nakon zločina pobjegao prema Živinicama, a njegov sin Naser ka Bosanskoj Gradišci. Odmah je za svim učesnicima raspisana potraga i svi akteri su uhapšeni.

- Istraga u predmetu je u završnoj fazi. Osumnjičeni za ubistvo Naser Abazi nalazi se u pritvoru, dok je osumnjičenima za krivično djelo učestvovanje u tučnjavi, tačnije Aliji Abaziju, Denisu Abaziju, Valentinu Abaziju i Muhamedu Abaziju, ukinut pritvor - kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.