9.12.2021. 10:35
0
Ovo su mladići koji su poginuli sinoć u Bugojnu, Edin i Alija imali su samo 17 godina: Ovo je najtužniji dan u historiji našeg postojanja, molimo Allaha dragog da ovu trojicu momaka primi u dženetske bašće
Trojica mladića iz Donjeg Vakufa poginula su u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na magistralnom putu kod Bugojna, a tri osobe su povrijeđene.

U nesreći koja se dogodila u srijedu navečer oko 22 sata na magistralnom putu M-106 Donji Vakuf - Bugojno učestvovala su dva putnička motorna vozila, VW Golf u kojem se nalazilo pet osoba te putničko motorno vozilo Fiat za čijim volanom je bio A. Đ. iz Jablanice.

"Golfom" je upravljao maloljetnik, bez položenog vozačkog ispita, rođen 2004. godine, a mladići su se kući vraćali nakon noćnog izlaska.

Za volanom "fiata" bio je A. Đ. (1963) iz Jablanice.

Tom prilikom vozač i suvozač iz "golfa" Z. B. (2003) su povrijeđeni, dok su trojica mladića koji su bili na zadnjem sjedištu istog vozila poginuli na mjestu.

Povrijeđeni su nakon nesreće zbrinuti u Općoj bolnici u Bugojnu.

Uviđaj na mjestu ove teške nesreće obavili su dežurni kantonalni tužilac i pripadnici policije iz Bugojna.

Svjedoci tragedije kažu da su prizori na mjestu nesreće bili užasavajući.

Termin dženaze poginulim mladićima još nije poznat.

Po naredbi tužioca, danas će biti obavljena obdukcija tijela stradalih mladića, a od oba vozača uzeti su uzorci krvi koji će biti testirani na prisustvu alkohola.

Istragom koju provode policija i Tužilaštvo bit će utvrđene sve okolnosti ove teške nesreće.

Živote izgubili Vakufljani, dvojica maloljetna bila

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći živote su izgubili: Elkaz Džejlan (1997), Alija Šeho (2004) i Edin Dogan (2004), sva trojica iz Donjeg Vakufa, saznaje Oslobođenje.

Sva trojica su bili sportisti, a iz njihovog fudbalskog kluba oprostili su se emotivnim porukama.

-Ovo je najtužniji dan u historiji  našeg postojanja. Molimo Allaha dragog da ovu trojicu momaka primi u dženetske bašće a njihovim porodicama bašum sagolsun, stoji u objavi fudbalskog kluba.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.