9.12.2021. 12:15
0
Prvi zvanični kandidat za člana Predsjedništva BiH je Mirsad Hadžikadić: Ova koalicija je odgovor na Vučićev "Srpski svet" i Milanovićevu jalijašku politiku
Danas je predstavljen novi politički pokret pod nazovom Koalicija Država.
Radi se o pokretu odnosno koaliciji više stranaka, pokreta i nezavisnih zastupnika, među kojima su Nezavisni blok, Platforma za progras, Pokret RED, Posavska stranka…

Oni su danas predstavili svoje ciljeve i planove te su najavili kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić kazao je da će to biti Mirsad Hadžikadić.

“Koalicija Država je novost u političkom životu BiH i ovo je prva koalicija koja na jasnim ciljevima nastaje prije izbora. Ovo je savez principa i vrijednosti, a to je funkcionalna i efikasna država”, rekao je Šepić.

Kako je naveo, žele okupiti sve zdrave snage.

“Ova koalicija je odgovor na jalove politike u BiH na svim novoima, a li i na Vučićev ‘Srpski svet’ i Milanovićevu jalijašku politiku”, naveo je on.

Šepić je rekao da će predsjednik Platforme za progres biti kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred Koalicije Država.

“Imamo dogovor za kandidata za člana Predsjedništva – Mirsad Hadžikadić. Uvjereni smo da je to pravi izbor za ovu zemlju”, naveo je Šepić, ističući da se pregovara sa još nekim strankama koje bi se mogle priključiti ovoj koaliciji.

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Adis Arapović predstavio je manifest Koalicije Država.

“Želimo vratiti kredibilitet institucijama BiH. Predugo smo taoci nacionalističkih lidera i otuđenih centara moći. Koalicija Država je opredjeljenja za gradnju bolje BiH, kao zemlje svih njenih naroda i građana”, rekao je Arapović.

“Nas okupljaju principi, ciljevi i ideje”, naveo je Arapović.

Potom se obratio Mirsad Hadžikadić. On je pozvao sve stranke da se priključe ovoj Koaliciji, ako se zalažu za jaču BiH i bolji život svih građana.

Zahvalio se na kandidaturi te istakao da je Koalicija Država otvorena i za opciju da ima kandidata za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

(Ajdin Balićevac)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.