9.12.2021. 12:46
1
Bill Gates objavio kada će doći kraj pandemiji
Suosnivač Microsofta Bill Gates rekao je da se nada da će “akutna faza” pandemije koronavirusa završiti 2022. godine.

– Možda bi bilo glupo davati još jedno predviđanje, ali mislim da će akutna faza pandemije proći u 2022. godini – napisao je Gates u recenziji godine, objavljenoj na njegovom blogu GatesNotes u utorak, prenosi Bizisinfo.


Milijarder je rekao da kraj pandemije nije tako blizu kako se nadao zbog Delta varijante i da se bori s potpunom vakcinacijom ljudi.


I dok “nema sumnje da je varijanta Omicron zabrinjavajuća”, rekao je, brzina otkrivanja novih varijanti, u kombinaciji s razvojem vakcina i antivirusnih lijekova, navela ga je da se nada da će Covid-19 postati endemska bolest 2022. godine.

– Svijet je bolje pripremljen za rješavanje potencijalno loših varijanti nego u bilo kojoj drugoj tački pandemije do sada. U puno smo boljoj poziciji da stvorimo ažurirana cjepiva ako su potrebna – dodao je.


Njegovi komentari dolaze dok se Omicron varijanta koronavirusa, također poznata kao B.1.1.529, širi svijetom.

Gates je rekao da će mnogo više informacija o varijanti Omicron – poput toga koliko dobro postojeće vakcine ili prethodna infekcija štite od nje – uskoro biti dostupno, jer istraživači, uključujući one koje podržava Fondacija Bill & Melinda Gates, rade da saznaju više o tome.


(Kenan Bešlija) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.