9.12.2021. 14:52
0
Predsjednik NSRS zabranio predstavnicima OHR-a da prisustvuju posebnoj sjednici: Neka prate putem medija
Potpredsjednik NSRS Denis Šulić rekao je da predstavnicima OHR nije dozvolio da prisustvuju sutrašnjoj posebnoj sjednici o vraćanju nadležnosti entitetu RS.

“Kancelarija OHR poslala je službi Narodne skupštine obavještenje da će njihov predstavnik prisustvovati sjednici. Napominjem da to nije bio ni zahtjev, ni molba, već obavještenje. Kao predsjedavajući, obavijestio sam ih da im to nije dozvoljeno”, rekao je Šulić.

Šulić kaže da je za njega nedopustivo da OHR ili bilo koja druga kancelarija na ovaj način komunicira sa NSRS.

“S obzirom na činjenicu da u BiH ne postoji visoki predstavnik pa samim tim i njegova kancelarija ne vidim bilo kakav osnov za njihovo prisustvo posebnoj sjednici. Osim toga, samo obraćanje Narodnoj skupštini u imperativu je nešto što ne mogu prihvatiti”, rekao je Šulić.
 
Predsjedavajući Narodne skupštine je istakao da je predstavnicima Kancelarije Evropske unije dozvoljeno prisustvo sjednici.

“Predstavnici Kancelarije Evropske unije su se obratili Narodnoj skupštini, uz puno uvažavanje, molbom da prisustvuju sjednici i mi smo im to dozvolili. Republika Srpska uvažava Evropsku uniju i spremna je na razgovor sa svima koji uvažavaju Republiku Srpsku. Drago mi je što će predstavnici Kancelarije Evropske unije moći da prisustvuju ovoj važnoj sjednici”, naglasio je Šulić.

Šulić je rekao da će mediji iz Republike Srpske direktno prenositi sjednicu i da zaposlenici “bivše kancelarije visokog predstavnika mogu, kao i svi ostali građani, na taj način pratiti prenos skupštine”.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.