13.12.2021. 17:28
0
Potvrđena optužnica protiv Amine Omeragić: Tereti se da je ušla u stan na Ilidži 85-godišnjakinji lažno se predstavljajući da je poznaje pa je otrovala
Općinski sud u Sarajevu (OSS) potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) protiv Amine Omeragić zbog krivičnih djela razbojništvo i prouzrokovanje smrti iz nehata, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

Optužena se tereti se da je 7. novembra 2016. godine došla do stana u vlasništvu 85-godišnje M. G. u ulici Edhema Eke Džubura, općina Ilidža, u koji je ušla, lažno se predstavljajući da je poznaje.

Kako se u optužnici navodi, nakon što je oštećena napravila kafu, optužena joj je u kafu krišom stavila neutvrđenu količinu lijeka klozapin od kojeg je M. G. nedugo nakon toga preminula.

Optužena je, potom iz stana oštećene M. G. uzela dva zlatna prstena, jedan zlatni lančić i oko 200 KM.

U optužnici je postupajući tužilac predložio Sudu produženje pritvora optuženoj.

Istovremeno, predložio je Sudu saslušanje deset svjedoka i šest vještaka, te izvođenje više od 30 materijalnih dokaza.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.