14.12.2021. 13:25
0
"Biću vrlo iskren, rekao sam..." - Mijatović otkriva o čemu je razgovarao sa ruskim ambasadorom Kalabuhovom
Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović održao je danas sastanak sa ruskim ambasadorom u BiH Igorom Kalabuhovom.
Mijatović je nakon sastnka izjavio da mu je drago što su mogli razgovarati o svemu onome što je, u ovom trenutku, problem u Bosni i Hercegovini te kazao kako je zamolio Kalabuhova da utječe na Dodika i zajedno sa SAD-om pronađe rješenje za situaciju u BiH.

- Zamolio sam ambasadora da Ruska Federacija zauzme konstruktivan stav prema BiH, da ne stoji niti iza jedne politike u BiH. Biću vrlo iskren, rekao sam da smatram Rusiju prijateljskom zemljom BiH i da mi je vrlo neugodno kada vidim gospodina ambasadora da stoji sa jednim kriminalcem poput Nenada Stevandića - rekao je Mijatović nakon sastanka.

Mijatović ističe da je dobio "uvjerenje da ruska strana stoji na integritetu, suverenitetu i ustavnom uređenju BiH".

- Želim da vjerujem u tu priču, ali neću se libiti ni naredni put da ponovim sve što sam poručio u pismu - kazao je Mijatović.

Naglašava da je ranije bio i u ambasadi SAD u BiH i da očekuje od njih da naprave jedan širok dogovor kako bi pomogli BiH.

Što se tiče posljednje sjednice NSRS-a Mijatović kaže da je rekao Kalabuhovu da Dodik ide do nekog kraja te da su se složii da to nije dobro.

- Zamolio sam ga da na bilo koji način utiče na tu priču. Rekao sam da mi je drago da posljednji Dodikov put u Moskvu nije prošao kako je on zamislio - odgovorio je Mijatović na pitanje novinara.

Podsjetimo, Mijatović je ranije poslao pismo ruskom ambasadoru Igoru Kalabuhovu poručivši mu da se ne miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, a nakon čega je uslijedio poziv od Kalabuhova da održe zajednički sastanak, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.