14.12.2021. 16:17
0
Sutra nastavak sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH
Predsjedavajući Tomislav Martinović sazvao je za sutra u Sarajevu nastavak 15. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine čiji prvi dio je održan 9. decembra.

Martinović je kao i dosad napomenuo da će nastavak biti održan uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u sjedišti Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i da će javnost moći pratiti zasjedanje putem streama na YouTube kanalu Doma naroda.

Jedna od preostalih tačaka dnevnog reda ove sjednice je Prijedlog odluke o prihvaćanju zaduženja po Ugovoru o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke (EIB) za realizaciju Projekta Gradski prijevoz u Sarajevu.

U prvom dijelu sjednice, Dom naroda primio je k znanju Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine broj AP - 2985/19 od 8.7.2021. godine, kao i informacije o epidemiološkoj situaciji COVID - 19 u Federaciji BiH.

Većinskom odlukom delegata, prihvaćeni su Prijedlog zakona o dopuni Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacionih objekata (predlagač Stipan Šarac, delegat u Domu naroda), Prijedog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji BiH, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije.

Prihvaćen je također Nacrt zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji u Federaciji BiH, nakon čega je sjednica 9. decembra prekinuta i rečeno da će datum nastavka biti poznat naknadno.

U međuvremenu je nastavak zakazan za sutra s početkom u 13.30 sati.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.