16.12.2021. 16:53
0
Vlada FBiH nastavlja podržavati razvoj NTF-a
Federalni premijer Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministrica finansija Jelka Milićević i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić posjetili su danas Naftne terminale d.o.o. u Pločama (NTF), gdje je održan sastanak s predstavnicima Uprave NTF-a i Operatora-Terminala Federacije (OTF).

Istaknuto je da Vlada Federacije BiH nastavlja podržavati razvoj NTF-a d.o.o. Ploče, a čelnici NTF-a i Operatora-Terminali Federacije zahvalili su Vladi FBiH na dosadašnjoj potpori.

Također, naglašeno je da je NTF d.o.o. Ploče strateški važan sastavni dio energetskog kompleksa Federacije BiH. Njihova osnovna djelatnost su skladištenje, ukrcaj, iskrcaj, prekrcaj i prenos nafte i naftnih derivata. Terminali tekućih tereta NTF-a površine su 15 hektara sa ukupno 81.250 kubnih metara zapremine.

Navedeno je i da NTF ima značajan geostrateški i privredni položaj, te svoju ulogu u poboljšanju sigurnosti snabdijevanja tržišta naftnim derivatima kao strateške robe kroz planiranje, regulaciju tržišta, plasman, kvalitetu i kontrolu naftnih derivata za potrebe vlasnika Federacije BiH uz poseban fokus na zaštitu okoliša.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Uprave NTF-a Josip Tomić i članica Uprave NTF-a Edina Razić, predsjednik Uprave OTF-a Hermedin Zornić i član Uprave OTF-a Slaven Zeljko, predsjednik i zamjenik predsjednika NO NTF-a i članom NO NTF-a Romeo Zelenika i Amer Salihović, rukovoditelj terminala NTF-a Žarko Gujić, rukovoditelj Službe razvoja i investicija NTF-a Krešimir Vejić i rukovoditelj komercijalne službe NTF-a Vladimir Dragin, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.