17.12.2021. 17:45
0
Hadžibajrić posjetio povratničke porodice u Srebrenici
Pomoć povratničkim porodicama i Srebrenici treba biti kontinuirana i usmjerena u projekte koji su ovdje najpotrebniji, kao i pojedincima koji ne mogu bez naše podrške. Posebno moramo brinuti o mladima i djeci i uslovima u kojima oni borave i odrastaju - poručio je načelnik Ibrahim Hadžibajrić tokom današnje posjete Potočarima i okolnim selima.

Prvoj osnovnoj školi Srebrenica smo ove godine donirali 7.000 KM za otklanjanje kvara na grijanju jer su učenici godinama boravili u hladnim učionicama. Sada to više nije tako, grijanje je popravljeno, a u učionicama su novi radijatori. Ipak, još imaju problema s vlagom jer su oštećeni oluci. Sljedeće sedmice ćemo izdvojiti još 10.000 KM da riješimo i taj problem. Ova djeca će imati normalne uslove i to je najmanje što možemo učiniti - kazao je Hadžibajrić tokom posjete Prvoj osnovnoj školi Srebrenica.

Direktorica škole Snježana Jandrić izrazila je zahvalnost načelniku istaknuvši da ova donacija ima ogroman značaj.

Kazala je da duguju ogromnu zahvalnost načelniku Hadžibajriću jer je bio prvi koji im je pritekao u pomoć i izdvojio sredstva da im pomogne.

- Danas nas je posjetio i pitao šta nam još treba. Obećao je pomoć i u rješavanju vlage u školi i zamjeni oluka. To je za nas ogromno i zaista mu se zahvaljujem u ime cijele škole - poručila je direktorica Jandrić.

U školi se načelnik susreo i s povratničkim porodicama iz sela Osat i Osmače, razgovarao sa njima i raspitivao se u kakvim uslovima žive i šta im je potrebno. Porodicama su uručeni paketi s prehrambenim artiklima, a mališanima novogodišnji paketići.

Nakon toga organizovana je posjeta selu Žutica gdje je Hadžibajrić posjetio povratničke porodice iz sela Žutica i Sućeska, uručio im pakete i novogodišnje paketiće mališanima.

U organizaciji ovih posjeta učestvovala je i Begija Vejzović Smajić, nastavnica u Prvoj osnovnoj školi Potočari i poslanica u Narodnoj skupštini RS-a. Istakla je da ovakve posjete imaju ogroman značaj za sve povratnike u Srebrenici.

Tokom posjete povratnicima u ovom kraju načelnik Hadžibajrić posjetio je i dvije majke Srebrenice Nuru Pembu Mustafić i Refiju Hadžibulić koje su izgubile sinove, muževe i danas žive potpuno same - saopćeno je iz Općine Stari Grad.


(Fena/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.