21.12.2021. 17:46
0
Milanović dobio poziv iz glavnog grada: Bujrum na Baščaršiju, nebitni ste za sarajevsku raju
Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, oglasio se na svom Facebook profilu povodom jučerašnjih izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Milanović je podsjećamo, između ostalog, govorio kako "ne može razdragano hodati Baščaršijom", jer mu je ugrožena sigurnost. 

Zbog ugrožene sigurnosti, Milanović je otkazao svoj dolazak u BiH, iako u planu nije bilo da posjeti glavni grad naše zemlje.

Hadžikadić je, komentarišući jučerašnje Milanovićeve izjave, kazao kako hrvatski predsjednik nastavlja omalovažavati građane Bosne i Hercegovine.

- Uvidjevši da u nama, uprkos teškim riječima, nema sagovornika za svađu i konfrontaciju, gospodin Milanović se osjetio poniženim pa je nastavio omalovažavati građane ove zemlje u istom tonu, rekao je Hadžikadić.

Svojim izjavama je, kako kaže Hadžikadić, najviše rekao o sebi iako to nije ništa novo.

- U spletu izgovorenih riječi, koje sramotno sežu u ‘93. i Ahmiće, preko Milorada Dodika, čiji su potezi za gospodina Milanovića opravdani, sve do Baščaršije, kojom, navodno, više ne smije šetati, gospodin Milanović je izgovorio svašta, a rekao ništa. Jedino je, zapravo, rekao o sebi. Ali ni to nije ništa novo, kazao je on.

Predsjedniku Hrvatske je poručio da je nebitan za sarajevsku raju, te da slobodno može doći na Baščaršiju.

- Naš stav je isti. Nepromijenjen. Unatoč Vašem trudu da doživite "Fajront u Sarajevu", kako bi se dodvorili mrziteljima Sarajeva i Bosne, isuviše ste nevažni za sarajevsku raju koja Vas ne doživljava. Stoga, slobodno bujrum na Baščaršiju.

Unatoč svim historijskim turbulencijama, nedaćama i polomljenim kopljima pod sarajevskim nebom ovaj grad je sačuvao dostojanstvo, ponos i vjeru u dobro, istakao je Hadžikadić.

U zaključku svoje reakcije, Hadžikadić je Milanoviću poručio da, umjesto Neleta Karajlića, počne čitati ono što je o Sarajevu pisao legendarni Đorđe Balašević.

- P. S. Preporučujem da umjesto Karajlića, počnete čitati Balaševića, koji kaže: "Sarajevo je srednjeg roda. Kao dijete - zaigrano, prostodušno, naivno, lakovjerno, djetinjasto… Zato ono prvo i pruža ruke…", zaključio je on.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.