21.12.2021. 18:05
0
Haris Zahiragić otkriva: Može li se za 1.150 KM kupiti kvadrat stana u Raštelici
Zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić zvanično je danas pokrenuo inicijativu u vezi sa subvencijama za mlade parove za kupovinu stana. Zahiragić je predviđeni iznos gotovo udeseterostručio.

- Danas sam podnio inicijativu da se iznos subvencije poveća na 10.000KM, kao što je bila ranijih godina.

Iznos od 1.150,00 KM je zaista ponižavajući za sve mlade ljude.

U nastavku inicijativa:

Skupština Kantona Sarajevo zadužuje Vladu Kantona Sarajevo da donese Odluku o preraspodjeli sredstava na način da na poziciju u Budžetu Kantona Sarajevo za 2021. godinu "Kapitalni transferi pojedincima - Subvencioniranje mladih pri rješavanju stambenog pitanja" dodaju 7.640.000,00KM, a kako bi svi mladi koju su prošli na javnom pozivu dobili subvenciju od po 10.000 KM umjesto predviđenih ponižavajućih 1.150,00KM.

Obrazloženje:

Imajući u vidu činjenicu da je budžet Kantona Sarajevo za 2021. godinu, nakon rebalansa, najveći u historiji Kantona Sarajevo, kao i da to do danas, pred kraj budžetske godine, postoji veliki iznos nerealizovanih sredstava, ovu inicijativu smatram sasvim opravdanom.

Također, ako uzmemo u obzir činjenicu da su prethodne dvije Vlade KS, iako su budžetska sredstva bila značajno manja, dodijelile subvencije mladima u iznosima od 10.000,00KM i 7.000,00KM, smatram kako ne postoji ni jedan opravdan razlog za ponižavanje mladih ljudi sa subvencijom u iznosu 1.150,00KM za koji se ne može kupiti kvadrat stana ni u Raštelici.

U nadi da će kolege zastupnici podržati ovu inicijativu, unaprijed se zahvaljujem.

Tražim da se o ovoj inicijativi izjasni Skupština odmah, napisao je Zahiragić.


(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.