23.12.2021. 16:25
0
U nedjelju u Brčkom počinje Međunarodni bajramski turnir
Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić u četvrtak je primio članove Organizacijskog odbora 19. međunarodnog Bajramskog turnira u malom nogometu koji počinje u nedjelju, 26. decembra, a traje do 5. siječnja 2022. godine.

Kako su rekli prisutni članovi, na turniru će sudjelovati sve kategorije, a novina ovogodišnjeg turnira je organiziranje natjecanje u konkurenciji djevojaka, pod nazivom Memorijal "Dževad Bekić Džeko”.

Podsjetili su kako je Dževad Bekić Džeko bio istaknuti trener ženske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, kao i predsjednik Organizacijskog odbora Prvog Bajramskog turnira koji se održao 2004. godine. Na taj su način odlučili dati mali doprinos za njegovu veliku posvećenost ovom sportu.

Za najuspješnije su osigurane novčane nagrade kao i pehari i zahvalnice.

Gradonačelnik Kadrić rekao je kako će dati svoj doprinos u realizaciji ovog turnira jer se radi o jednom od najznačajnijih sportskih događaja u Distriktu kojim se različite generacije, posebno učenici osnovnih i srednjih škola, potiču na sport, te će svečano otvoriti turnir 26. decembra u 17 sati, u dvorani JU "Ekonomska škola" Brčko, poručeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.