23.12.2021. 17:09
0
Mitrović i Scanlan o nastavku izgradnje autoceste Sarajevo – Beograd
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović razgovarao je sa prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Brčko distrikt Michaelom Scanlanom o nastavku i ubrzavanju realizacije projekta izgradnje autoceste Sarajevo – Beograd.

Povod današnjeg susreta je priprema za sastanak koji će o ovoj temi, u utorak, biti održan sa entitetskim premijerima i direktorima nadležnih entitetskih preduzeća za autoceste te gradonačelnikom Brčko distrikta i njegovim saradnicima.

Ministar Mitrović se još jednom zahvalio zamjeniku visokog predstavnika Scanlanu na podršci za ovaj projekat, ističući da je izgradnja autoceste veoma značajna kako za odnose BiH i Srbije tako i za bolju povezanost i privredni razvoj cijelog regiona.

Na kraju sastanka zamjenik Scanlan je izrazio svoju spremnost da maksimalno pomogne u realizaciji ovog projekta, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.