25.12.2021. 17:02
0
Biskup Palić začuđen zbog nijekanja Božića u EU: Neki žele da se za Božić ne spominje Boga, Isusa Mariju i Josipa
U prvostolnici Marije Majke Crkve u Mostaru misu polnoćku predvodio je mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić koji je u propovijedi izrazio čuđenje zbog pokušaja nijekanja Božića u Europi te je usporedio nesređenu situaciju u vrijeme Isusova dolaska sa stanjem u BiH..

“Mogli bismo iskazati neslaganje i čuđenje nad zahtjevima političke korektnosti nedavnih zahtjeva određenih političkih krugova da se za Božić ne spominje Boga, Isusa Mariju i Josipa“, rekao je mostarsko-duvanjski biskup u propovijedi.


Pri tome je dodao kako su danas, upravo kao i u vrijeme dolaska malog Božića, na snazi bile ‘posebne okolnosti’.


“Tako svako vrijeme nosi svoje okolnosti u kojima slavimo Božić”, dodao je kazavši kako se danas Bosna i Hercegovina, kao i ‘Isusova domovina nalaze u nesređenoj političkoj situaciji’.


Pozvao je vjernike da slijede temeljnu poruku Božića, a što po njemu predstavlja voljeti druge i primati ljubav, prenosi Hina.


“Poruka Božića dostupna je svima jer je u čovjekovoj biti upisano da umije voljeti i da želi biti voljen”, rekao je biskup Petar Palić.


I u drugim mostarskim crkvama služene su mise polnoćke bez posebnih ograničenja zbog epidemije koronavirusa.


(PATRIA/ K.Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.