28.12.2021. 8:25
0
'Hajde razguli': Pogledajte kako je 'Haški osuđenik' fizički nasrnuo na Nebojšu Vukanovića
Nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović pokušao je sinoć da snimi video prilog na mjestu gdje će danas biti položen kamen temeljac za izgradnju nove hidroelektrane Bistrica, u Kutima kod Foče. Među kamenoutemeljivačima trebali bi biti i predsjednica RS Željka Cvijanović i premijer tog entiteta Radovan Višković.

Vukanović je imao namjeru da prilogom ukaže na problem da je bilbord, koji se nalazi na mjestu polaganja kamena temeljca zapravo ukraden iz Nacionalnog parka Sutjeska. Prema Vukanovićevim tvrdnjama, bilbord je sa sobom odnio bivši direktor ovog nacionalnog parka, a sada direktor još uvijek nesagrađene hidroelektrane Bistrica Dejan Pavlović.

Međutim, kada je pokušao da snimi video prilog Vukanovića je, prvo verbalno, a potom i fizički, nasrnuo noćni čuvar na ovoj lokaciji, koji je sam za sebe kazao kako je "ležao" u Hagu zajedno sa bivšim predsjednikom Srbije Slobodanom Miloševićem. Međutim, čuvar se nije predstavio, a svo vrijeme se trudio da mu se ne vidi lice na snimku, iako mu to nije uvijek baš polazilo za rukom.

- Nažalost stažar, kako sam za sebe reče haški osuđenik, nije mi dozvolio da snimim par kadrova, a koji su vezani za skandal da je direktor HE Bistrica Dejan Pavlović otuđio od Nacionalnog parka Sutjeska, kojim je ranije rukovodio, bilbord koji je prebacio za novi projekat. Slučaj je prijavljen policiji koja je danas izvršila uviđaj, utvrdila da je bilbord ukraden, što je najbolji pokazatelj ozbiljnosti Vlade i projekta.

Ne znam ko je starac, da li je u ratu krvavio ruke nad nejači i civilima i sramotio srpski narod, zbog čega je vjerovatno i robijao u Hagu, ali je nevjerovatno koliko je izmanipulisan i koliko su mu režimski mediji isprali mozak pa mene smatra izdajnikom, a ne one koji su ga doveli na prosjački štap, kao i većinu časnih boraca koji su se hrabro borili, a nisu prljali i krvarili ruke, pa se boji da ne izgubi 20 ili 30 maraka dnevnice ako snimim prilog na licu mjesta, napisao je Vukanović na svom blogu.

U tekstu dalje navodi kako neće prisustvovati polaganju kamena temeljca, kako se njegov dolazak smatrao svjesnim pokušajem izazivanja incidenta. Naime, Vukanović tvrdi da je pokušao prissustvovati sličnom događaju na mjestu gradnje HE Buk Bijela, ali je policija dobila naređenje da mu ne dozvoli dolazak.

Kako je izgledao napad na Vukanovića možete pogledati u videu.





(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.