1.1.2022. 19:27
0
Pripadnici GSS-a Novi Grad intervenirali na Trebeviću: Prva akcija spašavanja u novoj godini
Pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad danas su sa Trebevića spasili planinarku što je i njihova prva akcija u novoj 2022. godini.

Kako su naveli na svojoj Facebook stranici, u 13:45 sati su zaprimili poziv na dežurni broj da se pod vrhom Trebevića nalazi planinarka B.H. rođena 1958. godine iz Sarajeva sa bolovima u prsima i da se sumnja na infarkt.

- Odmah smo okupili dežurni tim i uputili se na lokaciju.

S obzirom da je dubok snijeg i da su bili jako teški uslovi obavijestili smo i stavili u pripravnost sve Gorske Službe Spašavanja Kantona Sarajevo, gdje nam se priključio jedan tim iz GSS-a Trebević i jedan tim iz SK Wolf i patrola policije iz Istočnog Sarajeva stanica Trebević, a o svemu smo obavjestili i načelnika GSS RS Miru Kalema.

Po dolasku na lice mjesta smo utvrdili da je gospođa komunikativna i stabilnih vitalnih parametara, te smo izvršili transport AKI čamcem do našeg vozila, a potom smo izvršili transport do vozila JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS na lokalitet parking kod hotela Pino Nature.

Akcija je trajala nepuna dva sata u kojoj je učestvovalo ukupno 17 pripadnika i pripadnica gore navedenih službi.

Vaš GSS Team je tu kad god treba i bilo gdje za nas nema praznika i radnog vremena - navedeno je na Facebook stranici GSS-a Novi Grad.



(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.