4.1.2022. 8:21
0
Vrijeme je da građani kažu ‘dosta je‘ - Hadžikadić: Hrvatska i Srbija su najodgovornije za stanje u BiH
Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić izjavio je da bi elektronski izbori 2022. godine bili ključ za početak prosperitetnije i pravednije Bosne i Hercegovine. On je naglasio da bez elektronskog glasanja, kao korektivnog mehanizma, nema demokratije, pokretanja privrede niti boljitka građana.

Hadžikadić je ocijenio da će Bosna i Hercegovina, ukoliko se dese elektronski izbori, dobiti novu vlast. U protivnom, istakao je, vrijeme je da bh. građani kažu - dosta.

'DOSTA JE'

- Ukoliko dođe do elektronskih izbora 2022. godine, imamo početak nove, prosperitetnije, pravednije Bosne i Hercegovine. Ako se slučajno desi da političari koji su danas na vlasti uzrokuju da izbori dođu u pitanje, mislim da je onda vrijeme da građani uzmu stvar u svoje ruke, mirnim putem. Ukoliko dođe do elektronskog glasanja, mi imamo novu vlast. Ukoliko ne dođe, mislim da je vrijeme za građane da kažu - dosta je - rekao je Hadžikadić za BHRT.

On vjeruje da će se nakon izbora stvari krenuti u boljem pravcu.

- Ja sam optimista u smislu ekonomskog i političkog života i građana, ali i same Bosne i Hercegovine. U političkom smislu, čini mi se da će stranci doprinijeti tome da se nešto da Dodiku, nešto Čoviću da bi se, ipak, otkočili procesi i da dođemo do tih izbora. Ali, sve će to na kraju biti šućmurasto. U ekonomskom smislu, evo novih poskupljenja, što će se odraziti svuda kroz ekonomiju. Nismo mi toliko ekonomski jaki, čini se da će Covid-19 i dalje nastaviti svoj put. Da li ćemo živjeti bolje, nisam siguran. Mislim da će biti slično kao prošle godine, ali sam optimističan da će se nakon izbora 2022. godine okrenuti na bolje - rekao je Hadžikadić.


(Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.