4.1.2022. 12:22
0
New Delhi uvodi policijski sat tokom vikenda zbog povećanog broja zaraženih
Vlasti u New Delhiju u utorak su naredile ljudima da ostanu kod kuće tokom nadolazećih vikenda budući da su se broj zaraženih koronavirusom u sedam dana učetverostručio, a glavni ministar je rekao da se zarazio virusom samo dan nakon što se obratio na izbornom skupu.

Glavni ministar Arvind Kejriwal, najviši izabrani dužnosnik administracije glavnog grada Indije, bio je jedan od 37.379 novih slučajeva COVID-19 prijavljenih u Indiji u posljednja 24 sata. U proteklom danu umrle su 124 osobe. 


Dnevni broj oboljelih bio je najveći od početka septembra i stručnjaci sumnjaju da je visoko prenosiva varijanta omikron počela prestizati varijantu delta jer se najnoviji val zaraze koronavirusom širi u mjestima poput Delhija, iako vlasti kažu da hospitalizacija još nije porasla.


New Delhi izvještava o više od 4.000 novih slučajeva dnevno, a zamjenik glavnog ministra Manish Sisodia rekao je da će, iako većina pacijenata pokazuje blage ili nikakve simptome i brzo se oporavlja, ljudi morati ostati kod kuće subotom i nedjeljom kako bi spriječili širenje virusa, javlja the National Post.


- Radnim danom većina ureda morat će osigurati da polovina svojih zaposlenika radi od kuće - rekao je Sisodia na brifingu za medije, dodajući da kada je to moguće, zaraženi trebaju ostati kod kuće kako bi bolnice mogle primati najteže slučajeve.


(FENA/ K.Bešlija) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.