5.1.2022. 15:24
0
Vranić pozvao premijera, ministre, uposlenike stručnih službi na javnu vakcinaciju i 'booster' dozu
Ministar zdravstva KS Haris Vranić (SDP BiH) uputio je jutros dopis na 20 adresa kojim poziva na vakcinaciju, ukoliko do sada nisu vakcinisani i treću dozu vakcine 'booster', uposlenike javnog sektora, na vakcinalnom punktu u tržnom centru SCC predstojećeg vikenda.

Na raspolaganju će biti vakcine Pfizer i Sinopharm, a vakcinacija će se obaviti u periodu od 10 do 15 sati. Ministar Vranić je potvrdio za Patriju da će primiti treću dozu vakcine. 


„Smatramo da bi vaš gest javne vakcinacije u mnogome učinio na značajnijoj vakcinaciji čime bi se pokazalo i našim građanima da je vakcinacija jedini siguran put ka izlasku iz ove pandemije/epidemije“, naveo je Vranić u dopisu.


On je poziv uputio Kabinetu predsjedavajućeg i zamjenicima predsjedavajućeg Skupštine KS, kaibinetu premijera KS, svim ministrima u Vladi KS, Službi za skupštinske poslove, Stručnoj službi za zajedničke poslove, Stručnoj službi Vlade, Službi za protokol, Press službi, Uredu za zakonodavstvo, Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom.  


Podsjećamo, prošlog ljeta otkriveno je da su se pojedini ministri vakcinisali tajno po kabinetima, a što je prema riječima premijera KS Edina Forte bila greška ove Vlade i za šta preuzima odgovornost. 


(PATRIA/ K.Bešlija) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.