8.1.2022. 21:26
0
Ono najteže tek dolazi: Dodik čeka razgovor s Vučićem o sankcijama
Razgovori sa predstavnicima Srbije o novim sankcijama SAD-a tek slijede jer trenutno traju slavljenički dani, izjavio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik novinarima nakon dodjele odlikovanja povodom Dana Republike, 9. januara.

"Razgovarat ćemo kada budu radni dani. Sada su naši slavljenički dani i mi se zahvaljujemo Srbiji, ljudima koji su ovdje odlikovani", rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je ranije najviša odlikovanja dobio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, što govori o odnosu i saradnji Srpske sa Srbijom.


"Srpska obilježava Dan Republike i nastavit će to da radi. Htjeli smo da se putem priznanja odužimo svima onima koji su dali doprinos stvaranju i razvoju Republike Srpske. To činimo svih godina postojanja Srpske.  Ali, ovo je poseban jubilej našeg postojanja, našeg života i ovo je bilo impresivno", dodao je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda podsjetio je na raniju Vučićevu izjavu da nikakve barijere neće postavljati na Drini.


Podsjećamo da je Vučić sredinom prošlog mjeseca izjavio  da se protivi sankcijama protiv bilo koga u Republici Srpskoj, te da će predložiti Vladi Srbije da izađe sa takvim stavom. Predsjednik Srbije međutim, nije kazao, da se protivi sankcijama Miloradu Dodiku, kao ni precizirao kakvo raspoloženje u Vladi Srbije vlada po pitanju sankcija protiv Dodika i osoba koje se terete za kriminal i korupciju a tijesno su povezane sa Dodikom.


Vlada Republike Srbije neće podržati uvođenje sankcija Republici Srpskoj, ali sa druge strane sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kako je Patria pisala ranije, ne namjerava pružiti otvorenu podršku Miloradu Dodika i licima koje State Department tereti za kriminal i korupciju.

Razloge za takvu vrstu distinkcije i odvajanje Republike Srpske od Milorada Dodika, treba potražiti u Vučićevom strahovanju vezano za sve češće navode o američkim sankcijama za njegovog brata Andreja Vučića.


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.