10.1.2022. 11:07
0
"Tomašica i Omarska ne smiju postati bućnost Bošnjaka u Prijedoru"
Nakon što je pratnji policije veća grupa srpskih ekstremista u Prijedoru ispred gradske džamije tokom proslave neustavnog praznika 9 - tog januara veličala ratne zločince i slala poruke prijetnje Bošnjacima reagovala je Stranka za BiH iz ovog grada.

-    Ovog puta poruke kojima se izaziva mržnja i sije strah u Prijedoru su strašnije jer se stvara utisak da ekstremisti imaju podršku sistema. Policija treba da privodi svakog ko širi govor mržnje i podstiće nasilje prema drugima, a ovom slučaju je izgledalo kako obezbjeđuju takve grupe, za Patriju je istakao Elvedin Hamzić, predsjednik Stranke za BiH u Prijedoru.

Stranka za BiH smatra da je ovim Bošnjacima poslata poruka da se mogu ponoviti Tomašica, Omarska i druga stratišta Bošnjaka. Prema njihovom mišljenju slike ispred gradske džamije izazivaju opravdani strah povratnika da ih institucije RS -a neće štiti od ekstremista.

-    Pozivamo sve političke predstavnike grada Prijedora, posebno Bošnjake da podhitno traže vanrednu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi se razgovaralo o sigirnosnoj situaciji u ovom gradu, - rekao je Hamzić.

Iz Stranke za BiH podsjećaju da su novim provokacijama prethodili uvredljivi murali i grafiti na prijedorskim ulicama. Vjeruju da je to bio samo uvod za veće i ozbiljnije provokacije povratnika, a nakon sramnih poruka ispred gradske džamije boje se onoga što može biti sljedeće. Podsjećaju da je u Prijedoru ubijeno 102 djece i pitaju treba li da se desi i 103 – će ubistvo.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.