11.1.2022. 20:54
0
Dodik odgovorio Izetbegoviću: "Jasno je da Bošnjaci ne žele dogovor, njih samo zanima...!"
"Ja se borim za poštivanje Ustava i onoga što je potpisano u Dejtonu, a ne za BiH u kojoj će dva naroda biti majorizovana od trećeg – muslimanskog", poručio je Dodik Izetbegoviću.

Milorad Dodik osvrnuo se danas na izjavu Bakira Izetbegovića i poručio da je "prizivanje sankcija od predsjednika raspale SDA ustvari samo još jedan dokaz da politički predstavnici Bošnjaka ne žele dijalog niti bilo kakav dogovor, već unitarnu državu BiH". 


– Ne znam kakve on sankcije meni priželjkuje i za šta, niti me zanima, ali vjerujem da mu je glavni problem što mi je narod na izborima dao najveće povjerenje. Na njegovu žalost, nisam podoban Srbin i njegov sagovornik u stvaranju muslimanske države, niti radim po diktatu zapadno-bošnjačke koalicije, već sam legitimni predstavnik srpskog naroda koji se bori za poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava –  rekao je Dodik. 


On je poručio da dok je njega i SNSD-a nikada neće izdati interese srpskog naroda i Republike Srpske koja je nastala u miru, očuvana u ratu i priznata u Dejtonu. 


– Ja se borim za poštivanje Ustava i onoga što je potpisano u Dejtonu, a ne za BiH u kojoj će dva naroda biti majorizovana od trećeg – muslimanskog. BiH je sastavljena od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda i ako zbog poštovanja te činjenice Bakir Izetbegović priziva meni sankcije to govori o njemu i kakvu BiH želi, a ne o meni –  konstatovao je Dodik. 


Podsjećamo, Lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je danas u Mostaru da ponašanje Milorada Dodika i vladajuće strukture u Republici Srpskoj traži odlučnije i efikasnije sankcije. 


„Sankcije su krenule. I ovo je tek početak i nije ni blizu dovoljno. Ovakvo siledžijsko ponašanje Dodika i strukture koja ga prati traži puno odlučnije i efikasnije sankcije”, kazao je Izetbegović. 


Prema njegovim riječima, to je jedini odgovor a „sigurno je da će se sankcije pojačavati i da će one uključivati i druge zemlje, poput Nemačke, Holandije, Italije, skandinavskih zemalja”. 


„Sankcije će biti osjetno teže i daće određeni rezultat”, naveo je Izetbegović. 


Lider SDA je ocijenio da sve ono što se dešava u RS posljednjih dana podsjeća na stvari od prije 30 godina. 


„Kada jedna struktura bosanskih Srba smatra da ima pravo da donosi odluke u ime svih, da ignoriše druge. To je nasilje nad pravima drugih, nasilje nad istinom, nasilje nad ustavom i zakonima. Nastavak jednostranog djelovanja koje ne može dobro završiti”, naveo je Izetbegović. 

(Kenan Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.