12.1.2022. 13:13
0
MUP Hrvatske iznio detalje istrage o nestanku Mateja: Postoje stvari koje upućuju na to da je osoba odjevena kao Matej ušla u vodu, ali...
Potraga za dvadesetsedmogodišnjim Matejem Perišem iz Splita, koji je nestao u noći s 30. na 31. decembar u Beogradu, još uvijek traje.

Danas je MUP Hrvatske održao press konferenciju na kojoj su objavljeni detalji istrage. Potvrđeno je da je snimka na kojoj se vidi kako neko ili nešto pliva Savom autentična te da je nastala u noći kada je Matej nestao. Također, potvrđeno je i da će policija opet ispitati Matejeve prijatelje.

Istaknuto je da "koordinacija i postupanje policije traje od same prijave nestanka", te da se ona odvijala svakodnevno, kako putem međunarodne policijske saradnje tako i putem normalnih komunikacijskih kanala.

- Bili smo dva dana u Beogradu, gdje smo razmijenili sva saznanja koja smo mi prikupili. Fokusirali smo se na ono što je srpska policija poduzimala. Srpska policija je poduzela sve radnje koje se poduzimaju inače, angažirane su sve snage. Sve što se u takvim slučajevima poduzima, Srbija je poduzela. Intenzitet se i dalje nastavlja kao i prvog dana. Primio nas je i Vulin, pružio nam je sve što smo tražili. Na sastanku je bio i otac Mateja, izvijestili smo ga što je sve utvrđeno - rekao je načelnik Uprave kriminalističke policije Hrvatske Antonio Gerovac.

Dodaje da će i dalje raditi na području RH, biti u kontkatu s porodicom, te da se nadaju da će doći do raspleta događaja i da će Matej biti pronađen živ.

- Srpska policija ima verziju događaja. Sve su poduzeli. Sa svim činjenicama koje znaju, postoji radna verzija onoga što se dogodilo. Ja o tome ne mogu govoriti - rekao je.

Dodao je da oni o svemu mogu izvijestiti tužiteljstvo, te da su neke verzije koje su postojale u početku isključene. Također je dodao da ništa ne ukazuje na nasilje.

- Sve što je dokazni materijal, a to su i snimke, nezahvalno je komentirati. Meni je žao što one izlaze van. Da ja sad tumačim što se na njima nalazi, to nije u redu. Srpska policija je napravila izniman posao u praćenju kretanja Mateja Periša. To je kilometar i više kretanja od izlaska iz kluba do ulaska u vodu. Pregledali su se sati i sati materijala. Snimke su detaljno pregledane, one se još obrađuju, izoštravaju, analiziraju - kazao je Gerovac.

Dodaje da ne može iznositi detalje, ali...

- Mi možemo reći da je osoba koja je bila odjevena kao što je bio odjeven Matej došla do vode. Ne postoji policajac koji će reći da je on sigurno ušao u vodu. Postoje stvari koje upućuju na to, ali ne mogu iznositi detalje.

POLICIJA ĆE OPET ISPITATI MATEJEVE PRIJATELJE

- Što se tiče konzumacije opijata ili droge bilo kakve vrste, ne mogu vam iznositi što su nam prenijeli. Morate vještačiti krv, urin... Ostavimo taj dio za istragu koja slijedi. Što se događalo prije dolaska u Gotik, put do Beograda, boravak u Gotiku, sav taj put je praćen u minutu od strane srpske policije. U ovom trenutku ne postoji rupa u onom što se zna. Što se tiče konzumacije, radi se o istrazi koja je u tijeku, ne mogu govoriti.  Hrvatska policija će s obzirom na saznanja koja smo dobili poduzeti određene radnje u odnosu na prijatelje. Govorimo o nestanku. S njima će se razgovarati dva, tri, sedam puta, dok god bude potrebno, da se razjasne neke nedoumice. Postoje još neke radnje koje možemo napraviti da pomognemo kolegama iz Srbije - rekao je Gerovac, prenosi Index.hr.

Dalje kaže kako tek moraju utvrditi jesu li u klubu zaista bili Zadrani, te da ako su bili, oni im mogu reći što se događalo u klubu. 

- Sve ukazuje na činjenicu da Matej i društvo nisu bili u nikakvom sukobu. Ali nema ni indicija da su bili uključeni u neke druge sukobe, ispred ili u klubu - dodao je.

SNIMKA IZ SAVE NASTALA JE U NOĆI KAD JE MATEJ NESTAO

- Zašto je on trčao? Ne mogu ja to komentirati, što se dogodilo, zašto je on išao, to je za sada nepoznanica - kaže.

Komentirao je i snimku koja je nastala u Savi.

- Snimka je autentična, ali pliva li netko ili ne pliva, to su zasad spekulacije. Ja u to ne bih ulazio, snimke se obrađuju. To je snimka od te noći - zaključio je načelnik Uprave kriminalističke policije Hrvatske Antonio Gerovac.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.