15.1.2022. 11:25
0
Obilježena 29. godišnjica ubistva nevinih građana Sarajeva u ulici Isevića sokak
Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje danas je u Sarajevu, u ulici Isevića sokak kod broja 23, obilježena godišnjica ubistva nevinih građana Sarajeva, koje je počinio agresor tokom opsade Sarajeva 1992.-1995.

Tim povodom, uime Grada Sarajeva, gradski vijećnik Muamer Mekić odao je počast i položio cvijeće na mjesto stradanja.

Na tom mjestu je, prije 29 godina, dok su čekali u redu za vodu, granatom ispaljenom s agresorskih položaja, ubijeno osam građana, a 19 ih je ranjeno.

U Isevića sokaku, u blizini Sarajevske pivare, ubijeni su Ahmet Ahmetspahić, Jasmina Kajanija, Asim Lačević, Azra Lačević, Senad Lagumdžija, Bajro Pinjo, Aferdita Sadikaj i Jasna Šarić.

U znak sjećanja na nevine civilne žrtve, počast su odale i cvijeće položile porodice i prijatelji, predstavnici Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 i Unije civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Gradskog vijeća Sarajeva.


(Fena/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.