17.1.2022. 15:43
0
Matthew Palmer 19. januara stiže u Sarajevo
Američki izaslanik za izbornu reformu Matthew Palmer trebao bi u srijedu 19. januara stići u Sarajevo gdje ostaje nekoliko dana. Tada bi mu se trebala pridružiti i Angelina Eicchorst, direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove kako bi održali nove razgovore sa političkim strankama u vezi izmjena Izbornog zakona BiH.

U Delegaciji EU danas je održan sastanak šefa Delegacije EU Johanna Sattlera i američkog ambasadora Erica Nelsona sa predsjednikom i zamjenicima predsjednika Naroda i pravde. 

"Razgovarali smo o načinima rješavanja političke krize. Hitno je potrebno krenuti naprijed s reformama, uključujući izbornu reformu u Bosni i Hercegovini", napisao je Sattler na Twitteru.

Proteklih nekoliko dana već su se održavali razgovori sa političkim akterima, a predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SDA Bakir Izetbegović prošle sedmice su imali približne iste stavove da je moguće doći do dogovora.  

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.