17.1.2022. 16:25
0
Općina Novo Sarajevo donirala sanitetsko vozilo Domu zdravlja Ustikolina
Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović sa saradnicima i vijećnicima Općinskog vijeća Novo Sarajevo danas je posjetio Općinu Foča u FBiH gdje je sa načelnikom Mujom Sofradžijom potpisao ugovor o poklonu sanitetskog vozila za potrebe Javne ustanove “Dom zdravlja Ustikolina” te je obavljena i primopredaja vozila.

Načelnik Hasan Tanović istakao je da je vozilo donirano u skladu sa svim procedurama i nakon što je OV ove općine dalo saglasnost.

„ Ovo je vrijedna donacija u vidu sanitetskog vozila koje je bilo u vlasništvu Općine Novo Sarajevo, a kako mi nismo imali posebnu potrebu za ovim vozilom i uglavnom smo ga po potrebi posuđivali i Domu zdravlja Novo Sarajevo i Općoj bolnici u vrijeme Covid pandemije, u kontaktu sa načelnikom Općine Foča u FBiH razgovarali smo o njihovim potrebama i rekli su nam da imaju problem sa sanitetskim vozilom i prevozom pacijenata u bolnicu u Goraždu, tako da smo odlučili da im poklonimo ovo vozilo“ – kazao je Tanović.

Načelnik Općine Foča u FBiH Mujo Sofradžija kazao je da je donacija od velikog značaja za ovu lokalnu zajednicu i njenu zdarvstvenu ustanovu.

„ Dom zdravlja Ustikolina profesionalno rad svoj posao i trudimo se da stvorimo bolje uslove.Imamo jedno vozilo koje je dotrajalo i u lošem stanju, tako da će ova donacija značajno unaprijediti usluge Doma zdravlja. Zahvalni smo Općini Novo Sarajevo na čelu sa načelnikom Tanovićem, jer vozilo će dobro doći ovoj ustanovi i našem stanovništvu“ – kazao je Sofradžija.

To je potvrdio i direktor Doma zdravlja prim. dr Alija Begović koji se zahvalio načelnicima.
- Veliko hvala načelnicima Sofradžiji i Tanoviću koji su donijeli veoma dobru odluku da poklone vozilo našoj ustanovi gdje će jako dobro poslužiti svrsi. Naše vozilo je dotrajalo i staro tako da je bilo krajnje vrijeme da se obnovi vozni park s ciljem pružanja bolje zdravstvene zaštite našim stanovnicima. I u Općini Foča u FBiH nažalost bilo je teških situacija u borbi sa pandemijom ali relativno smo zadovoljni – kazao je dr.Begović

Napomenuo je da je u ovoj lokalnoj zajednici trenutno 11 pozitivnih na Covid-19, od čega je devet vakcinisanih, sa blažim kliničkim slikama. Kako je kazao, u Domu zdravlja se provode rigorozne epidemiološke mjere uz poziv građanima da ih poštuju te da, oni koji nisu, obave i vakcinaciju. U Domu zdravlja vakcinisano je više od 660 osoba, a raste interes građana i za booster dozama.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.