18.1.2022. 11:51
0
Nešić: Vučić jedini u Evropi razumije avanturizam pojedinaca sa ove strane Drine
Predsjednik DNS-a Nenad Nešić smatra da odluke koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske samo ona može opozvati ili promijeniti, ističući da to pravo nema nijedan pojedinac ili politička stranka.

- Ako ima onih koji misle da trebamo staviti van snage zaključke, očekujemo da iznesu argumente i rješenje za krizu koja je nastala Inzkovim nametanjem a dodatno produbljena neustavnom odlukom Ustavnog suda BiH kojom se, nakon poljoprivrednog zemljišta, i šume otimaju od Republike Srpske, rekao Nešić.

Osvrnuo se i na nedavni sastanak Dodika i Vučića istakavši kako je dobro da imaju Republiku Srbiju u kojoj pronalaze utočište i razumijevanje nakon što oni koje je narod izabrao da čine dobro Republici Srpskoj, učine da nam je teško.

- Dobro je da imamo Aleksandra Vučića koji jedini u Evropi i svijetu može da razumije iracionalnost avanturizma pojedinaca sa ove strane Drine. Dobro je da je Srbija spremna da pomogne, pa i finansijski, ali nije dobro da se mi ovde vječito ponašamo kao nemoćni i ubogi. Dobro je da smo svi protiv bilo kakavih sankcija, iako pamtimo one koji su zahvaljujući njima postali to što danas jesu, kaže Nešić.

Dodaje da ništa ne urušava institucije kao oduzimanje njihove ustavne funkcije, te poručuje da se kriza može riješiti samo tako što će se riješiti njen uzrok, prenose vijesti.ba.

- Mi nismo produkovali ovu krizu. Oni koji su sve zakuhali imaju i ključ rješenja. Prebacivanje odgovornosti na druge je kukavičluk i dostojno prezira, zaključuje Nešić.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.