18.1.2022. 13:16
0
Drama na Bjelašnici: Planinare zatrpala lavina
Na Bjelašnici se danas odvijala prava drama. Trojicu planinara je zatrpala sniježna lavina, saznaje Oslobođenje. Zbog toga je Gorska služba spašavanja Sarajevo pokrenula akciju lociranja i evakuacije nesretnih planinara.

- Obaviješteni smo da su trojica planinara zatrpani u lavini kada su krenuli u pohod na vrh Krvavac (2.062 metra nadmorske visine pr. a.). Prema do sada dostupnim informacijama, planinari su se uspjeli izvući iz snijega ali su povrijeđeni. Srećom, niko od njih nije životno ugrožen. Pokrenuli smo akciju pronalaženja, a potom i zbrinjavanja, te evakuacije povrijeđenih planinara. Nakon okončanja ove operacije imaćemo više informacija o tome šta se zaista dešavalo, rečeno je iz GSS-a Sarajevo navedenom mediju.

Kako prenosi Oslobođenje, lavina se dogodila nedaleko od sela Umoljani na Bjelašnici.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.